Tapasin sitten minulle osoitetun fadderin, joka vastaa aika tarkkaan TKK:n isohenkilöä. Mukavan olonen kaveri, vähän sotahullu ja kasvissyöjä (vaikuttaa harvinaiselta yhdistelmältä), mutta muuten ihan normityyppi. Tunnustan nyt heti että englannin puhumiseksi se meni hyvin pian koska fadderin puheesta ei saanut mitään selvää ja se tilanne nyt oli muutenkin vähän kiusallinen. Jälkikäteen harmittaa, mutta varmasti tulee vielä mahdollisuuksia nolata itsensä ruotsiksi. Jaakko näkee oman fadderinsa huomenna ja aikoo vakaasti selvitä ruotsilla. Toivotaan parasta.

Opiskelijaperinteet kuulosti yllättävän samanlaisilta kuin suomessa mutta täällä ei tunnu olevan tapana käydä missään oman alan kesätöissä. Muutenkin kesäloma on niin lyhyt että on ihme jos siinä voi ansaita tarpeeksi rahaa talveksi. Milläköhän opiskelijat täällä elää kun opintotuki kuulosti vielä Suomeakin alhaisemmalta?

Nyt täytyy avata pää kotona opiskeluun, ensi maanantaiksi olisi kotitehtäviä joista saa lisäpisteitä tenttiin. Investment analysisin laskut on tosi mukavia, todella simppeliä matikkaa ja kaavoihin sijoitusta. Saisi olla vähän enemmänkin haastetta, mutta fysikaaliseen kemiaan verrattuna on kyllä ihanan kevyttä.

Pitäisi myös käydä ruokakaupassa ja tiskata ennen kun Jaakko palaa ruotsin tunnilta. Arki ilman tiskikonetta tai tiskikaappia on kovaa, ja ruokakaupatkin on sijoitettu ihan väärään päähän tätä ostaria.. Mitenköhän sitä pärjää sitten kun muutetaan pois tästä ostarilta ja pitää mennä ulkokautta että pääsee kauppoihin tai kahvilaan.