Eilen päätettiin lähteä tutustumaan lähimaastoon ja jalkauduttiin siis ensimmäistä kertaa kotikaupunginosan katutasoon. Luonto alkaa heti kun pääsee kadun yli ja metroradan ali.

183149.jpg

Siitä vaan sitten koirapuiston ja leirintäalueen välistä metsään ja luontopolulle. Oltiin katottu netistä karttaa ja mietitty kävelyreitti, mutta ei tietenkään jaksettu printata mitään. Nähtiin traktori, kaks hevosta ja umpikujaa osottava liikennemerkki, jossa oli luodinreikä. Siinä vaiheessa päätettiin kääntyä vähän pienemmälle polulle.

183553.jpg

Polulla pantiin merkille sienet, joita oli aika tavalla. Lähinnä tatteja, karvarouskuja ja ennen kaikkea näitä, joita Jaakko kutsuu pantterikärpässieniksi (?!).

183533.jpg

Tällä kertaa jätettiin tatit vielä kasvamaan, mutta pidän erittäin todennäkösenä että pienellä sieniretkellä käydään kun vaan ehditään. Toisaalta Ruotsin jokamiehen oikeuksista meillä ei ole mitään tietoa. Polut joita käveltiin oli kyllä kaikki merkittyjä, eli kaipa se ihan yleistä ulkoilumaastoa on.

Metsässä oli yllättävän vaikea suunnistaa ja käytiin kertaalleen jo ihan moottoritien laidalla kääntymässä. Lopulta kuitenkin löyty idylliset niittymaisemat joita on metron ikkunasta ihailtu. Tai niitty on väärä sana, heinäpelto on ehkä lähempänä, kaupunkilaiset ei tiedä.

183150.jpg

183151.jpg

183106.jpg

Pellon keskeltä löytyi todellinen odjur eli bambi. Tää kuva on aika äärimmilleen suurennettu, koska kauris näytti perävaloja ennen kun päästiin kovin lähelle.

Melkeen parin tunnin kävelyn jälkeen aurinko alko olla laskemaan päin, mutta onneks metsän yli näky jo Kista tower (128m, kuulemma pohjoismaiden korkein talo), joka on siis ihan meidän kodin vieressä.

183606.jpg

183156.jpg

Ja tässä on vieä meidän läheisiä lasipömpeleitä katutasosta kuvattuna, etualalla kulkee metro. On komean näköistä mutta täysin hyödytöntä, tornin toimistotiloistakin vaan 30% on käytössä. Tän typeryyden syitä käytiin just tänään läpi investment analysisin luennolla.

Lähiseutuun tutustuminen oli kiva tapa viettää sunnuntaita, kun yleensä ollaan pyöritty enemmän keskustan tuntumassa. Täytyy lähteä vielä kartottamaan aluetta muihinkin suuntiin, ihan vieressä on mm. yks rumimmista kirkoista joita oon koskaan nähny. Ehkä käydään kuvaamassa se ens viikonloppuna.