Kun lähdettiin Suomesta me heitettiin roskiin ja annettiin tutuille meidän orkideat. Nyt on koitettu löytää jotain kasveja tähän kämppään ja monena päivänä on käyty pällistelemässä kampuksen lähellä olevaa kukkakauppaa jossa on myynnissä halvalla kukinnan päättäneitä, lepääviä orkideoja. Tänään en oisi halunnut lähteä sinne koska satoi ja mun kengät oli märät, mutta hyvä että mentiin koska hinnat oli vielä puolittuneet. Saatiin siis 4 eri lajiketta 100 kruunulla eli reilulla 10 eurolla. Se taitaa olla aika lähelle yhen ikea-orkidean hinta :)

Kaupan tädillä tuntu olevan hermojen meno lähellä, kun ensin poukkoiltiin ympäri kauppaa valikoimassa lajikkeita ja yksilöitä ja sitten Jaakko vielä rupes heittämään sille orkidea-aiheista small talkia olosuhteisiin nähden sujuvahkolla ruotsilla. Tässä nää meidän uudet hoidokit kuitenkin on..

179544.jpg

Vasemmalta oikealle miltonia, dendrobium, cambria ja phalaenopsis. Oikeassa reunassa lämpö/suhteellinen kosteus -mittari (tulevat diplomi-insinöörit asialla). Mua huvittaa Jaakon innostus tähän hommaan kun muistan miten vähän reilu vuosi sitten vein sen opiskelijakämppään bambun oksan, jonka se suostu ottamaan vastaan kun vakuutin että sitä ei tartte mitenkään hoitaa.