Täällä äänestettiin sunnuntaina mikä varmaan on Suomenkin mediaan kantautunut. Porvarit voitti, tai sen verran olen ymmärtänyt. Ensimmäinen kysymys tämän kuultuani oli "mitkä ihmeen porvarit?" Minkälainen kampanja niillä muka oli? Sitten selvisi että kyseessä on kiltin näkönen kalju mies, jonka mielestä metrossa matkustamisen pitää tuntua turvalliselta vuorokauden ympäri. Jään odottelemaan miten tämä toteutuu, vaikka ei se musta ole vielä turvattomalta tuntunut. Joka tapauksessa täällä oikeistokin tuntuu olevan todella vasemmalla.

Kiinnostavampi oli ruuhkamaksu äänestys, joka oli ilmeisesti suuntaa antava. Maksun kannattajat voittivat ja  nähtäväksi jää toteutuuko hanke. Olisi kyllä ihan mielenkiintoista nähdä miten se vaikuttaa liikenteeseen ja julkisten hintoihin sun muihin. Yhtä kaikki, vaalien kunniaksi kuva Riksdagshusista viime lauantailta.

191997.jpg

Joopati joo. Eipä täällä muuten oo ihmeitä tapahtunut, aika arkisesti etenee. Sain vihdoin käsiini yhen kurssikirjan mitä pitäis nyt ruveta kahlaamaan, joskin asia on mielenkiintoista ja kirja englanniksi niin eipä siinä mitään.

Tänään tultiin marknadsföringin luennolle pari minuuttia myöhässä ja siellä yllättäen joku opiskelija heitti jotain juttua mikä jäi täysin hämärän peittoon. Sen jälkeen salin eteen hyökkäs toinen tyyppi ja muutaman minuutin päästä seuraava. Me oltiin vaan, että mitä hemmettiä, kun ei ne asiat liittynyt mitenkään mihinkään ja mua ainakin pelotti että sinne voi kuka vaan joutua improvisoimaan. Kysyttiin joltain ruotsalaiselta ja selvis että jos valmistelee jonkun jutun ite valitsemastaan yrityksestä ja käy esittämässä sen, saa muutaman lisäpisteen tenttiin.

Oli kyllä todella irtonaisia juttuja, aika paljon liitty urheiluautoihin, sikareihin ja H&M:ään. Yks nainen kävi riehumassa sen kahesta lempiasiasta, bamsenista ja fritids resorista, joskin se miten ne oli tarkotus yhdistää jäi allekirjottaneelta ymmärtämättä. Kehonkieli oli kuitenkin eläväistä eikä voinut kun miettiä tarvitsisko se tyttö jotain lääkitystä. En ois yhtään yllättynyt jos se ois saanu sydänkohtauksen tai ruvennu itkemään, sen serran tasapainottomalta se vaikutti.

Luennoille yleensäkin tuo kivaa piristystä kun ihmisten puhelimet soi ja soittoäänet on mitä ihmeellisimpiä. Yks luennoitsija jo mainitsi että vois varmaan pistää kännykät kiinni, mutta vielä saman luennon aikana pärisi ainakin kerran. Tänään soi myös luennoitsijan puhelin, jollon kaveri säntäs ulos ovesta ja huusi vaan mennessään sen hetkiselle esiintyjälle "Fortsätta, fortsätta!" Jaakon mielestä kyseinen soittoääni oli Sillä silmällä -sarjan tunnari.

Toinen hauska juttu täällä on se, että me taidetaan olla paljon ruotsalaisemman näkösiä kun suurin osa tukholmalaisista. Mä olen joutunut neuvomaan yhtä mummoa metrossa T-centralenin suuntaan ja yhtä pappaa kaupassa suolahyllylle. Menen siis paikallisesta. Kampuksella meille käytiin myös tyrkyttämässä jotain lappusia, jotka osottautu sisällöltään todella maahanmuuttajavastasiks. Siinä aika tarkkaan kerrottin miten kaikki narkomaanit ja terroristit yrittää tunkea Ruotsiin ja ohjattiin johonkin patrioottisille nettisivuille. Se oli yhtä aikaa surullista ja huvittavaa, jamppa oikeen juoksi meidän perässä että sai annettua läpyskänsä.