Nyt ensimmäistä kertaa huomaa että kielen kanssa alkaa tapahtua edistystä. Eilen metrossa jäin kuuntelemaan parin naisen juttuja ja oikeen hätkähdin kun ymmärsin mistä ne puhuu. Ruotsinkielisistä telkkariohjelmistakin alkaa saada selvää ja luennoilla ymmärtää isoja kokonaisuuksia lähes täysin. Tänään marknadsföringin laskareissa sain toisen ryhmäläisen kanssa selvitettyä tilannetta ihan auttavasti ja kokonaan ruotsiksi. Vaikka oma puhe on vielä tönkköä ja sanavarasto kapea, auttaa tosi paljon että edes tietää mitä ympärillä tapahtuu.

Ja tosiaan eilen potentiaalisen vuokraemännän kanssakin oli ihan sujuvaa kommunikoida. Toivottavasti nyt saataisiin nimet paperiin ja päästäisiin järjestelemään muuttoa. Se menis niin hyvin samaan syssyyn tän edellisen muuton kanssa.. Kattelin jo vuokrapakuja netistä eikä ne oo pahan hintasia. Meillä on tavaraa kuitenkin niin vähän että ne saa helposti yhellä kerralla siirrettyä.

Kämppä jota käytiin kattomassa Lilla Essingessä oli kyllä tosi kiva. Mietin jo kun käveltiin siinä ympäristössä että annan kämpän kunnossa aika paljon anteeksi jos pääsen ihan merenrantaan asumaan. Vielä kun ica on heti seuraavassa kadunkulmassa, bussipysäkki sitä seuraavassa ja korttelin säteellä leipomo, pizzeria, intialainen ravintola ja sushiravintola ja alue vaikuttaa muutenkin rauhalliselta ei paljon enmpää voi vaatia. Mutta kämppä itessäänkin oli ilonen yllätys. Oli korkeat huoneet, vaaleat seinät, kohtuullisen tilavat keittiö ja kylppäri sekä ihanat puuparketit ja leveet ikkunasyvennykset. Sellasta, toivotaan että tärppää.