Tänään tuhrasin sitten neljä tuntia puolentoista A4:n kirjottamiseen niistä ennakkokäsityksistä mitä mulla oli Ruotsista ja ruotsalaisista ennen tänne tuloani. Olipa hedelmällistä. No totuuden nimissä tein siinä vähän muutakin sivussa ja oli kyllä ihan hauska vähän miettiä miten käsitykset on muuttuneet. En jaksa niitä juttuja tässä enää toistaa, jos joku haluaa sitä soopaa lukea niin pyynnöstä voin lähettää sen sähköpostiin :)

Huomenna on siis Swedish society -kurssin eka varsinainen luento, seminaarit ryhmissä, fika ja elokuvan katsominen. Seminaaria odotan, koska on mielenkiintosta päästä keskustelemaan muiden vaihtareiden kanssa niistä jutuista mitä noihin esseisiin on kirjoteltu. Erityisesti odotan fikaa ja elokuvaa, tuntuu kun oisi oikeesti menossa ulos ja leffaan :) Voishan täällä ihan hyvin käydä leffassa omallakin ajalla, mutta tällä hetkellä tuntuu että on niin paljon kaikkia hommia mitkä pitäis hoitaa ettei oikeen tuu lähettyä.

Me ollaan Jaakon kanssa todennäkösesti eri ryhmissä noissa seminaareissa, mikä on sekin ihan mukavaa vaihteeks. Vähän alkaa nimittäin olla ykstoikkosta istua kaikki luennot saman tyypin kanssa, varmaan molemmille riittäis se että asutaan yhessä. Ens periodissahan tää tilanne onneks normalisoituu.

Tällä hetkellä tulevaisuus näyttää valosalta kun tähän kotona nyhjäämiseen näyttäis tulevan vähän helpotusta. Jaakon ruotsin ryhmästä joku tyttö on kutsunut meiät johonkin sen kaverin bileisiin. Se tuntuu musta suunnilleen yhtä upeelta kun jos pääsis lintsille, serenaan ja korkeasaareen peränjälkeen. Ja ens viikolla on kaupungin järjestämä tervetuliais-banquet kaikille yliopistojen vaihtareille. Kuulostaa messevältä tapahtumalta, paikkana on kaupungintalo (sama mesta jossa jaetaan Nobelit) ja tarjoiluna seisova pöytä, viiniä ja folköliä. Vaikea kuvitella kumman juomavaihtoehdon ihmiset pääasiassa valitsee.

No niin, multa loppu sanottava ihan tyysti. Nyt pötköttämään.